Over ons

Homepage familie van der Maas

Wij zijn Mart-Jan & Talitha van der Maas en samen met onze kinderen Joy (2008), Micha (2010) en Amy (2014) wonen en werken we in Kep, Cambodja. We vinden het gaaf dat je op deze website bent beland en willen je graag meenemen in onze belevenissen!

We vinden het bijzonder dat we, net als elke christen, deel uit mogen maken van het werk dat de God doet op zoveel verschillende plekken in de wereld. We hebben het verlangen om met en voor de Heer Jezus te leven en Hem te laten zien aan de mensen om ons heen in het leven van elke dag. Op dit moment is dat voor ons in Cambodja.

Na een periode van voorbereidingen in Nederland, met onder andere een interculturele en internationale studie op Cornerstone Bible College (2012-2013), zijn we in de zomer van 2014 verhuisd naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Daar volgde een leuke, leerzame en ook intensieve periode van een taal- en cultuurstudie aan G2K.

Daarnaast was (is) er het proces van als gezin leren leven in een totaal nieuw land met nieuwe gebruiken en gewoontes, waarbij onze twee oudsten voor het eerst met ‘homeschooling’ begonnen. We zijn dankbaar voor leuke contacten met de Regenboogschool in Middelburg, Nederland. Via de post, e-mail en Skype onderhouden we contact met de docenten en de klassen en tijdens perioden van verlof hebben de Joy en Micha de mogelijkheid een aantal weken in hun eigen klas mee te draaien. We waarderen deze goede begeleiding enorm!

Sinds het begin van 2016 werken we samen met Alongsiders en we zijn dankbaar dat we dit team van enthousiaste en gemotiveerde mensen steeds beter mogen leren kennen en samen met hen de Cambodjaanse bevolking mogen dienen.

Eén onderdeel van het Alongsiders programma is een jaarlijks terugkerend kamp waarin alle ‘Alongsiders’ tijd met elkaar doorbrengen, training ontvangen en natuurlijk ook veel lol hebben. Voor velen een hoogtepunt in het jaar!

En daarin ligt een deel van onze taak. De genoemde kampen zijn er namelijk al langer, maar lange tijd was er geen kamp-terrein beschikbaar en werden de kampen in oude hotels gehouden. Een paar jaar geleden heeft Alongsiders, met ondersteuning van veel betrokkenen, een prachtig stuk land kunnen kopen: ‘Shalom Valley’. Wij houden ons bezig met het oprichten van dit kampterrein en het implementeren van het programma. Dit grote project bestaat uit verschillende fasen en op dit moment (november 2018) zijn we volop aan het bouwen en is een groot deel van het kamp gereed.

We hebben een speciale pagina over Shalom Valley gemaakt, neem hier een kijkje.

We werken in een gaaf team en genieten van onze nieuwe taak en uitdaging. We bidden dat Shalom Valley tot een zegen zal zijn voor de Cambodjaanse kerk. En natuurlijk houden we jullie graag op de hoogte van de vorderingen!