Kids 2 kids

Deze pagina is speciaal voor kinderen die graag meer willen weten over Cambodja!

DSC_5262 - 2015-08-09 at 05-17-33

Samen met Joy, Micha en Amy doen we ons best om hier steeds leuke dingen voor jullie te plaatsen. Leuke tekeningen of een video over Cambodja. Geniet ervan!
Heb je vragen over iets wat je leest? Of een leuk idee voor deze pagina? Laat het ons even weten! Groetjes van Joy, Micha en Amy

10207511-de-gelukkige-kinderen-houden-de-hand-met-globe

Juni 2016. Het schooljaar is alweer bijna voorbij… Joy schreef een nieuwsbrief aan groep 4 van de Regenboogschool. Veel leesplezier!

Kids Nieuws Joy – mei en juni 2016 – PDF

Micha heeft laatst een mooie tekening voor jullie gemaakt. Als je er op klikt kun je hem uitprinten.

Tekening van Micha van der Maas

November 2015. Eindelijk! Foto’s uit Cambodja voor de kinderpagina!

Sinds we in Cambodja wonen hebben we al heel wat foto’s verzameld. We hebben er vandaag een heleboel voor je uitgekozen. Later proberen we dat nog eens te doen, zodat je steeds iets nieuws ontdekt over Cambodja. Veel kijkplezier! Wat is er anders dan bij jou in Nederland? Klik op de foto voor een vergroting. Groetjes van Joy, Micha en Amy

Wij wonen in Phnom Penh, een drukke (hoofd-)stad!

De natuur hier is prachtig..!

Welke taal is dit?

Tuk-tuk’s, moto-dups, cyclo’s, wat zijn dat voor dingen? Zie je ze erbij op de foto’s?

Wat eet jij vandaag? Spinnen? Vissen(ogen)? Lelie-stengels in je soep?

Plezier op school…
Rekenen, lezen, schrijven, taal. Het hoort er allemaal bij. Maar we doen en ontdekken ook een heleboel andere dingen op school! Laatst werkten we bijvoorbeeld over ‘Raar, maar waar!’, net als veel scholen in Nederland. We zijn in de ‘herfst’-vakantie naar een hele leuk plek geweest waar we van alles ontdekten over geluid, licht, krachten, elektriciteit en de ruimte. Gaaf dat dit er is in Phnom Penh!

Hoezo beestenboel?
En dit zijn er nog maar een paar natuurlijk!

Ben je creatief? Maak zelf een stoombootje!!

Wow, het is echt veel te lang geleden dat we iets leuks aan de website hebben toegevoegd voor jullie… Vandaag (27 augustus 2015) hebben we, in de laatste week van onze zomervakantie, hier iets heel leuks gemaakt samen! Kijk maar eens naar het onderstaande instructie-filmpje. Het is wel in het Engels.., maar met wat hulp van een opa/oma, papa/mama, broer/zus, oom/tante gaat het vast en zeker lukken.

Het in elkaar zetten gaat uiteraard niet zo snel als op deze video maar het werkt echt! Super leuk! Wij gaan onze boten binnenkort nog even verven en dan op wat groter water uitproberen. Veel knutselplezier! Enne… snijd niet in je vingers!

Succes in het nieuwe schooljaar en veel groetjes van ons vijven.

Tekeningen:

 • Tekening 1: Een tekening van de Cambodjaanse vlag. Kijk maar eens op internet welke kleuren bij deze vlag horen. Is er iets dat je opvalt aan de Cambodjaanse vlag? Vergelijk hem maar eens met de Nederlandse vlag.
 • Tekening 2: Dit is een tekening van een “tuk-tuk”. Die gebruiken we hier heel veel om ergens naar toe te gaan.
 • Tekening 3, 4 & 6: Een tekening van een man in Cambodja. Het is natuurlijk een tekening maar je krijgt wel een beetje een idee hoe de mensen er uit zien.
 • Tekening 5: Een tekening van een huis in een dorp. Natuurlijk zijn er ook huizen van steen en beton, maar de huizen in de dorpen zijn veel van hout gemaakt.

Filmpjes:

Hieronder hebben we een filmpje over iemand die op het platte land van Cambodja leeft. Ze heet Ravie. Door het filmpje kun je een beetje begrijpen wat Ravie allemaal doet en hoe ze leeft.

Hieronder vinden jullie een filmpje van Joy. Ze vind lezen erg leuk en heeft een leuk prentenboek voor jullie voorgelezen. Het gaat over eend die erg ‘bazig’ is, maar of zijn vriendjes dat ook leuk vinden…

Hieronder vinden jullie weer een filmpje van Joy. Ze leest nu een boek voor dat ze zelf erg leuk vind: “Niet brullen in de bieb… Geniet ervan, wij hebben dat ook gedaan;-)

18 reacties op ‘Kids 2 kids

 1. hoi lieve knappe kleindochter!!!!! Ga je straks (volgende week al) voor mij ook voorlezen?? Is dat een prentenboek dat ik aan jou opgestuurd had?? liefs van opa en oma!!!

  1. Sooo, dat is een snelle reactie;-) Erg leuk om te lezen en we gaan het weer doorgeven aan Joy. We hopen binnenkort nog een verhaal te posten. Een verhaal over een leeuw in de bieb…

 2. Wat een mooi voorlees verhaal en wat heb jij dat mooi voorgelezen!!! Ik had het nog nooit gehoord maar vind het een heel leuk verhaal!
  Knap gedaan!
  Veel liefs van tante Ann-Marie & Tess

 3. Hallo Joy, wat kun jij al goed voorlezen zeg. Knap hoor. En wat zie je er leuk uit in je mooie jurk met al die kleurtjes. Veel plezier op school bij mamma. Doe je de groeten aan iedereen? Veel lieve groeten van Gijs (grote broer van opa) en Roelie Meerveld

 4. Hallo Joy. Tante Ria en ik hebben net geluisterd naar je prachtig eendenverhaal. Wat kun je goed lezen zeg. Leuke plaatjes hoor. We hebben er echt van genoten. Groetjes aan papa en mama. Ome Klaas en tante Ria.

 5. Hoi Joy, kan jij al lezen!?? Dat is knap. Ik heb een idee. ik ben juf… ik ga het in mijn klas laten zien, dan hoef ik lekker zelf geen boek voor te lezen. Vind je dat geen goed idee? 😀

 6. Ha Joy, juf Leonie heeft van je genoten!! Wat kun jij al knap voorlezen, ik ga het ook aan de kinderen laten zien op het DIGI-bord. Groetjes en een dikke knuffel.

 7. Applaus voor Joy!!! Kusjes, we missen jou wel een beetje. We vonden jou verhaal heel mooi. Wat kun jij al goed voorlezen. Wij vinden jou lief!!
  Wat reacties van de kinderen n.a.v. het kijken en luisteren naar jou verhaal op het DIGI-bord.

 8. Hoy Joi ! Zie je de fout… ? Als je al zo goed kan lezen als jij, zie je vast wel wat ik fout geschreven heb…! Ik vond het echt leuk om even naar jouw verhaal te luisteren. Ook leuk dat je de plaatjes liet zien, dan is het verhaal nóg leuker ! Groetjes van Joke uit Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s