Meedoen

Ontvang onze nieuwsbrief

Geef je op voor onze nieuwsbrief en leef, denk, bid en dank mee! Je ontvangt deze nieuwsbrief ongeveer 4 keer per jaar en ook tussendoor brengen we je af en toe op de hoogte van gebeurtenissen die relevant zijn om betrokken te kunnen zijn. Leuke ideeën, tips ter verbetering zijn altijd welkom!

Het is ook mogelijk om de nieuwsbrief per post te ontvangen. Neem dan even contact op met ons TFT. Zij sturen je graag een geprinte versie van nieuwsbrief toe. Vanaf juni 2016 is er ook een nieuwsbrief in zwart-wit beschikbaar met een grotere letter.

Bid mee

Bid met ons en voor ons mee. Ten diepste is zending een werk van de Heer Zelf. Wij geloven dat we dit werk alleen kunnen doen in afhankelijkheid van Hem. Daarom zijn ‘zending’ en gebed onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gebed voor zending begint met geloof dat God iets doet in antwoord op ons gebed, niet alleen dichtbij, maar ook ver weg.

We geloven dat we door te bidden een instrument mogen zijn in de verspreiding van het Evangelie op plekken waar we misschien nog nooit van gehoord hebben. Bidden voor alledaagse dingen is vaak wel vertrouwd voor ons. Maar als we bidden voor zending, bidden we voor situaties en volken waarvan we ons vaak niet eens een voorstelling kunnen maken.

Bidden voor zending is een avontuur! We worden gemotiveerd als we zien wat er gebeurt in antwoord op onze gebeden. We mogen meewerken om Gods grote verlossingsplan bekend te maken aan de mensheid. We merken zelf dat we hierin nog ontzettend veel moeten leren. Tegelijk verwonderen we er ons steeds weer over dat we deel mogen uitmaken van Zijn plan.

Het is geweldig bemoedigend als mensen specifiek bidden voor het werk dat we mogen doen. Daarom willen we je vragen met ons mee te bidden. Om dat concreet te kunnen doen staan in onze nieuwsbrieven steeds enkele punten om voor te bidden en te danken.

Naast de nieuwsbrieven sturen we elke week een concreet gebedspunt uit via WhattsApp. We denken dat dit een manier is waarop je actief mee kunt bidden en up-to-date blijft. Wil je deze gebed-app’s ook ontvangen, geef ons dan even je naam en telefoonnummer op WhattsApp door via het contactformulier.

Financiële ondersteuning

Ondersteun ons financieel. Voor het uitvoeren van ons werk zijn we afhankelijk van giften. Kort voor ons vertrek naar Cambodja schreef ons TFT daarover het volgende:

Als TFT zijn we bemoedigd als we zien hoe God de afgelopen tijd Mart-Jan en Talitha duidelijkheid gegeven heeft bij elke beslissing die genomen moest worden, zodat zij altijd met overtuiging hebben kunnen handelen. De toekomst is vaak nog onzeker, maar de eerstvolgende stap werd telkens op tijd duidelijk en dat geeft rust. Hun en ons geloof groeit daardoor.

In deze nieuwsbrief leest u hoe de ontwikkelingen min of meer in een stroomversnelling raken. Het vertrek naar de andere kant van de wereld komt nu snel dichterbij. Het voelt als een groot avontuur te beseffen dat Mart-Jan en Talitha straks, met hun twee blonde schatten, daadwerkelijk een nieuw bestaan tegemoet gaan en al het andere achter zich laten. Zelf voelen ze dat uiteraard het meest, maar ook bij ons als TFT landt er iets van het besef dat zij volledig van God afhankelijk zijn.

Nu geldt dat voor ieder kind van God, maar wij thuisblijvers hebben vaak zoveel ‘zekerheden’ om ons heen, dat het opeens een avontuur wordt als dat allemaal wegvalt. Tegelijk weten we dat er geen grotere zekerheid bestaat dan in de afhankelijkheid van God. Absoluut geen reden tot bezorgdheid dus, want God zal niet falen.

Wel zien we het als onze taak u te informeren. Het is mooi te merken dat er een groeiende groep mensen om Mart-Jan & Talitha met Joy en Micha heen staat, die hen ondersteunt met belangstelling en gebed, maar ook financieel.

Het is best een zoektocht voor ons om gezond met dit onderwerp om te gaan. Het spreekt ons geen van allen aan om over ‘afhankelijkheid van God’ te praten en tegelijk met acceptgiro’s te wapperen. Toch willen we het punt van financiën concreet naar voren brengen, want we hebben gemerkt dat een aantal van u graag geïnformeerd wordt over wat nodig is, omdat dat helpt in de overwegingen.

Van hen die Mart-Jan en Talitha ondersteunen zijn er die graag van tevoren een toezegging doen voor een periodieke gift. Voor de mensen die een toezegging voor een periodieke gift zouden willen doen is er een concreet overzicht met het benodigde budget en verdere informatie beschikbaar bij de penningmeesters. Voelt u zich vrij om hiernaar te informeren. Wij als TFT hebben dan gelijk de mogelijkheid u (beter) te leren kennen. We weten ook dat anderen van u graag op anonieme basis willen ondersteunen. We zijn echt blij met iedereen die meewerkt in gebed en gave. We willen u allen vragen of u wilt overwegen of God een taak voor u heeft weggelegd in dit stukje van Zijn koninkrijk.

Namens het TFT, penningmeester(s): Erik en Ann-Marie

Meer informatie m.b.t. financiële ondersteuning vindt u op de pagina ‘praktische informatie’. Mocht u (andere) vragen hebben dan kunt u zich melden bij het TFT.