Het verhaal van Linda…

Nog voordat er een uitnodiging kwam tijdens de kerkdienst op die betreffende zondag, wist Linda Vang dat ze een Alongsider moest worden.

Ze had gedurende enkele jaren gezien dat haar oudere zus, evenals andere jonge christenen, een mentor was voor jongere kinderen tijdens belangrijke momenten van hun leven. Ze had ook gezien dat de jonge broers en zussen langzaam hun Alongsiders begonnen te vertrouwen.

Linda wilde dolgraag een Alongsider zijn, maar ze moest wachten want ze was nog niet oud genoeg.

Linda wachtte, maar ze deed dat niet passief. Door haar bewogenheid begon ze les te geven, aan de voorschoolse klas, die uitging van de kerk. Dit was nodig voor de kinderen in de gemeenschap die geen andere mogelijkheid hadden om zich voor te bereiden om op de basisschool te kunnen beginnen.

Linda is nu 21 jaar oud en niet alleen een betrouwbare Alongsider, maar nu ook student Rechten aan de meest prestigieuze universiteit van het land. Ze heeft een oudere broer in de gevangenis, die onschuldig is gevangengezet. Linda hoopt dat ze een rol kan spelen om het slechte juridische systeem van Cambodja te veranderen.

Haar broer, Dial, wordt naar verwachting in december vrijgelaten. Na vijf jaar gescheiden te zijn van zijn zus, zal hij thuiskomen en zien dat zijn zus niet alleen op hem heeft gewacht, maar dat ze zich actief heeft beziggehouden met rechtvaardigheid – een zus die opgeleid wordt tot rechter.

Ik keek toe hoe Linda, met de vijfjarige Gang Ea, op de weg, gemaakt van donkerrode stenen, liep. Toen ze naar haar kleine zus keek die haar hand vastpakte, wierp ze  haar een geruststellende glimlach toe.

Gang-Ea, een enig kind dat met haar oma en grote familie in een sloppenwijk van Phnom Penh woont, lachte terug naar Linda. Hand in hand liepen Linda en Gang Ea samen via het vertrouwde gangpad de kerk uit.

In dit BLOG delen we graag een bericht dat eerder op de website van Alongsiders is gepubliceerd. Zie www.alongsiders.org

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s