Waterfestival Phnom Penh

De afgelopen dagen hebben we hier in Phnom Penh kennis kunnen maken met het waterfestival. Bij ons in de straat was het lekker rustig, maar op andere plekken in de stad was het alles behalve rustig. Om jullie een indruk te geven delen we graag een paar foto’s van dit feest met jullie. En voor de definitie freaks hieronder nog even een beschrijving van het waterfestival (bron Wikipedia – alleen in het Engels.). Geniet ervan, dat hebben wij ook gedaan… Heerlijk foto’s maken bij de schemering;-)

Bon Om Touk (Khmerបុណ្យអុំទូកIPA: [bon om tuːk]), or the Cambodian Water Festival, is a Cambodian festival celebrated in November and marks a reversal of the flow of the Tonle Sap River. Every town and province joins in with the festival but the biggest celebrations take place in Phnom Penh with boat racing along the Sisowath Quay. For three days, workers from every province join with the city’s residents to celebrate by night and day. The festival lasts for three days, and commemorates the end of the country’s rainy season,[1] as well as the reversal of flow of the Tonle Sap River.[2] It includes boat races and concerts, and attracts several million people each year.[1][3]

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s