Aanbevolen boek!

Leven en lijden in overvloedVia deze BLOG willen we een hartelijke aanbeveling doen voor een boek over Cambodja: “Leven en lijden in overvloed”. Toen wij dit boek zelf lazen heeft het ons diep geraakt en ook van anderen die het gelezen hebben hoorden we hetzelfde. Het boek is te bestellen via OMF in Terschuur. Neem gerust contact met hen op. Hieronder volgt een korte omschrijving.

De Cambodjaanse Kerk werd eerst geplant onder de rijstboeren van Noord Cambodja rond 1920. Vijftig jaar hard werken met weinig groei ging vooraf aan de ongelooflijke groei van de zeventiger jaren, toen een geestelijk ontwaken hand in hand ging met eveneens ongelooflijke verwoesting. Het communisme dwong de zwaar uitgedunde kerk ondergronds, dreef haar in de overbevolkte Thaise vluchtelingenkampen, en vertrooide haar over zes continenten. Bijna alle geestelijk volwassen leiders kwamen om in die tijd onder de Rode Khmer. De kampen zijn nu gesloten; de kerk is vrij; de tijd is rijp voor groei en ontwikkeling. Lijden & Leven in overvloed vertelt dit complexe verhaal door de levens en getuigenissen van een handvol stratgische christenen. Don Cormack, die zelf meer dan 20 jaar onder de Cambodjanen werkte, schildert de hartverscheurende en persoonlijke verhalen af tegen de politieke, historische en culturele achtergronden van Cambodja. Het is de vertaling van zijn boek Killing Fields, Living Fields, dat in 1997 voor het eerst verscheen. Voor de eerste Nederlandse editie schreef Don Cormack in 2007 een aanvullend hoofdstuk met een update van de huidige situatie van de Cambodjaanse kerk. Het voorwoord is van Diny van Bruggen

“Hartverscheurende en hartverwarmende verhalen zorgen afwisselend voor tranen, gebeden, lofprijzing en hoop. Ik heb in tijden niet zoiets aangrijpends gelezen.” Professor J.I. Packer (auteur van o.a. ‘God leren kennen’ en ‘Groeien in Christus’)

De organisatie OMF werd opgericht door James Hudson Taylor in 1865 als de China Inland Mission. Na de machtwisseling daar rond 1950 werden de werkzaamheden verlegd naar de landen rondon China. Van toen af ging de C.I.M verder onder de naam Overseas Missionary Fellowship (OMF). In Nederland jarenlang bekend als Overzeese Zendings Gemeenschap (OZG). In september 2005, stapte ook Nederland over op de internationale naam OMF. Wereldwijd hebben we meer dan 1000 werkers in landen als Thailand, Filippijnen, Indonesië, Korea, Japan, Taiwan, Singapore, Cambodja en in een aantal Creatief Toegankelijke Landen. Net als in de tijd van Hudson Taylor, is het voornaamste doel van de OMF om mensen over de Here Jezus te vertellen, te prediken, te onderwijzen en discipelen te maken van mensen uit alle natiën. Als een toegewijd en internationaal team werken we daar waar mogelijk, samen met plaatselijke christenen, bereiken de onberikten en zorgen voor sociale minderheden. Onze visie is om met alle middelen mee te helpen om zo snel mogelijk de bevolking van Oost-Azië met het evangelie bekend te maken.

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s