Adulam

Donderdagmorgen vroeg. Tijd om alles opnieuw in te pakken, afscheid te nemen en ons dit keer klaar te maken voor vertrek naar Nederland…

We rijden eerst nog naar Adulam waar we samen met Jaap en Suze de Bruine de afgelopen weken evalueren. We kijken van beide kanten terug op een hele goede en leerzame tijd!

We lopen nog even door de tuin, waarin alweer heel wat werk is verzet.
Toen Jaap en Suze er kwamen wonen, zo’n vijf jaar geleden, was er alleen een groot grasveld, maar inmiddels is er al heel wat veranderd! Het is nu een ‘meditatie’-tuin in wording. Mensen die Adulam bezoeken kunnen daar (in de toekomst) tijd en rust kunnen nemen om na te denken en stil te zijn met en voor God. Er wordt een route door de tuin gemaakt die je kunt volgen en die verschillende ‘stadia’ van het leven weergeeft. Het idee is ongeveer als volgt: 

Het pad begint met een stuk tuin grenzend aan een lange muur. Op deze muur zullen wandschilderingen worden gemaakt van verschillende geschiedenissen uit de Bijbel (N.B. “Kunstenaars zijn van harte welkom om te komen helpen!”). De bezoekers kunnen deze schilderingen bekijken en erover nadenken. In de tuin zelf staat, naast alle mooie planten en struiken, een standbeeld van een ‘gebonden’ man, met kettingen aan zijn armen en geen lijf, een no-body. Deze man geeft iets weer van de mens zonder Christus. De tuin loopt richting ‘de Olijfberg’ waar olijfplanten staan. Een stukje verder op een groot kruis zal komen te staan en symboliseert de plek waar de Heer Jezus de straf voor onze zonden droeg. Het pad loopt langs de Olijfberg en het kruis verder naar het midden van de tuin. Daar is in de heuvel, die in het midden van de tuin ligt, een grafkamer gemaakt. Boven de deur komt een bordje: “Wat zoekt u de levende bij de doden? Hij is hier niet, want Hij is opgestaan!”
Het idee is om aan het eind van de route een grote wereldbol te plaatsen: vanaf het moment dat je de Heer Jezus ontmoet hebt en je jouw leven aan Hem overgeeft mag je uitreiken naar de mensen in de wereld om je heen, om ook hen van de Heer Jezus te vertellen.
Vlakbij dit punt is er een grote vijver, met bankjes ernaast waar je, met een kop goede koffie, lekker kunt genieten van de zon (als die er is :-)) en de rust.

Voor de langere termijn wordt erover gedacht om deze route te maken voor mensen die naar Santiago de Compostela gaan, zodat ook zij door de tuin kunnen wandelen, kunnen logeren in Adulam en in aanraking komen met het evangelie. Veel van deze mensen zoeken namelijk ‘de Levende bij de doden’!

De eerste week hebben we als team een paar middagen in de tuin meegewerkt. Bergen en bergen met onkruid getrokken… Gras gemaaid. Struiken verplaatst. Spierpijn.. Joy en Micha en Jonathan hebben ijverig meegeholpen! Echt leuk om te zien hoe enthousiast ze dan zijn en hoe ‘stoer’ ze zich voelen. En het is natuurlijk super om samen het onkruid in de kruiwagen weg te brengen naar een grote container een stukje verderop en dan in de kruiwagen weer terug te komen 🙂 Er is nog heel veel werk te verzetten maar langzaam maar zeker krijgen de verschillende ideeën vorm. Wie weet bezoeken we deze plek nog eens als hij af is!

De kinderen leven zich nog even uit in de tuin en we genieten nog samen van een heerlijke maaltijd gemaakt door Marcelino (poeh poeh, onderweg hoeven we voorlopig niks meer te eten..!) Na een groepsfoto, samen bidden, afscheid nemen en nog een keer terug rijden voor Jonathan’s beer 😉 gaan we op weg richting Frankrijk…

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

2 reacties op ‘Adulam

  1. Een pracht verhaal jongens! Dat moet mensen enthousiast maken om hier te komen kijken en helpen! Dank voor jullie bijdrage! Zoasl jullie weten, is het vooral belangrijk dat mensen voor ons en de “Adullam bediening” bidden, omdat hier vaak gewonde strijders uit Spanje komen om herstel van Jezus te ontvangen! Leiders, soms echtparen of “gewone” mensen, die hun verhaal en vaak pijn kwijt willen, gebed en raad ontvangen, en door God veranderd en bemoedigd terug naar hun bediening keren. Zonder hem kunnen we dit niet, maar mét hem gebeuren hier regelmatig grote wonderen van innerlijk geestelijk en emotioneel herstel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s