Een zon(nige)-dag in Ferrol

Het is inmiddels eind van de middag. De kids rennen rond in de tuin, Mart-Jan is met Alke naar een samenkomst in Viveiro en ik neem maar even een stoel buiten en de tijd om jullie weer wat bij te ‘praten’. We geven steeds zomaar een paar van de vele indrukken die we hier opdoen, omdat we simpelweg geen tijd hebben om alles te delen!

Joy is vlakbij mij druk in de weer met haar ‘baby’. Nellie en de kleine Mirthe worden volop geïmiteerd 🙂 Ze heeft het er maar druk mee: Jonathan en Micha naar ‘school’ brengen, voor de ‘baby’ zorgen, eten koken, wassen, wandelen, naar de samenkomst, Jonathan en Micha uit school halen (die daar dan over het algemeen al lang niet meer zijn..), daarnaast nog een baan als juf (net als oma!), enzovoorts. En dan ‘tussendoor’ ook nog met papa en mama mee naar allerhande activiteiten. Doe dat maar eens na… Dan ben je ’s avonds echt wel toe aan je bed! 

Vanmorgen zijn we naar een kerkdienst hier in Ferrol geweest. Het was erg mooi en bemoedigend om veel van de mensen die we afgelopen dagen ontmoet hebben op allerlei plekken in Ferrol, ook hier weer te zien en samen met hen (en nog veel meer nieuwe gezichten) de Heer te loven voor wie Hij is. Hoewel het niet meeviel om alles helemaal mee te krijgen, proefden we wel iets van het enthousiasme, de liefde en de eerbied voor God.

De dienst begon rond 11.30 uur met een kop koffie met was lekkers. Daarna zongen we een paar lofliederen onder leiding van een enthousiast zangteam, waarna we werden gevraagd om ons kort voor te stellen en iets te delen over onze ‘missie’. Daarna werd er gesproken (gelukkig weer met Engelse vertaling) over onze roeping om het koninkrijk van God te vertegenwoordigen hier op aarde als ambassadeurs van Christus. We sloten af met een aantal liederen. Gaaf!

Joy en Micha beginnen eraan te wennen dat overal waar we komen veel dingen ‘anders’ zijn dan thuis, en we praten er samen regelmatig over dat we in al die nieuwe dingen steeds weer mensen ontmoeten die veel van de Heer Jezus houden en graag voor Hem willen leven. En dat zien ze en voelen ze. We hopen dat het hen raakt en hen zal vullen, zo jong als ze zijn, met een(zelfde) verlangen om voor Hem te leven.

Na de dienst, die ruim 2 uur duurde, gingen we naar de “snackboer” (aldus Micha) van Alex en Maria. Daar bleek ‘de halve gemeente’ inmiddels ook al te zijn en zette de dienst zich voort met een maaltijd, goede gesprekken en een hoop gezelligheid.

Maria, een van de vele vrijwilligers, nam ons gisteren het grootste deel van de dag op sleeptouw. Ze liet ons allerlei projecten zien, nam de tijd om onze vragen te beantwoorden, nam ons ’s middags (Spaanse tijd, ’t begon namelijk om 18.30 uur) mee naar een jongerendienst waarin zij ook actief is. Mooi om haar passie te zien! Vannacht draaide ze een nachtdienst op de IC en vanmorgen om 9.30 was ze er weer toen we gingen ontbijten. “Moet je niet gaan slapen?!” “Nee, dat kan niet. Op zondag kan ik niet slapen.” En daar stond ze in de kerkdienst alweer vol vuur te zingen in het zangteam. Om vervolgens na de dienst haar man te helpen in de snackbar met het verzorgen van de maaltijden. Ik hoop dat ze nu even siësta houdt voordat ze vanavond weer de nachtdienst ingaat..!

In de gesprekken vandaag kwam de nood naar voren die in Spanje is. Niet alleen de crisis (dat is ook echt een nood!), maar ook de geestelijke nood omdat er zoveel mensen zijn die de Heer Jezus nog niet persoonlijk kennen. Het is moeilijk om de mensen hier te bereiken. We proeven iets van de grote liefde en het geduld dat de werkers hier (nodig) hebben voor het land, voor hun mensen. Hun visie, hun rotsvaste vertrouwen op God en hun doorzettingsvermogen maken indruk.

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

4 reacties op ‘Een zon(nige)-dag in Ferrol

  1. Hallo Mart-Jan en Talitha (+kids),
    Jullie hebben heel wat beleeft en meegemaakt de afgelopen weken begrijp ik uit jullie rapportages die ik in het afgelopen uur “door gebladerd” heb.
    We wensen je God bewaring en zegen op jullie wegen, ook straks weer naar “huis”.
    Piet & Mart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s