Herberg voor vermoeide pelgrims

Vanmorgen met zijn allen de koffers weer ingepakt, appartement opgeruimd en schoongemaakt. Nu (12.10 uur) zijn we op weg naar Ferol. We reizen heel wat af!

Gisterenmorgen zijn we naar een herberg geweest. Deze ligt op een van de pelgrims-routes die naar Santiago de Compastella gaan. Ook dit is, net als de plekken waar we afgelopen keer over schreven, weer een geweldige gelegenheid om met mensen in contact te komen! De herberg is open van mei tot ongeveer oktober. Elke dag komen er zo’n 800 pelgrims langs en worden ze welkom geheten voor een overnachting (20 slaapplaatsen), een maaltijd, een kopje koffie en / of een goed gesprek. Toen wij er kwamen was een groep vrijwilligers druk aan het klussen om alles weer in orde te maken voor eind van deze maand. Er zijn elk jaar ongeveer 170 vrijwilligers nodig om dit werk draaiend te houden. 

Mensen lopen deze pelgrims-route(s) om allerlei redenen: gewoon om hem een keer gelopen te hebben, om ‘religieuze’ reden, omdat ze op zoek zijn naar ‘iets’ of ‘iemand’, of omdat ze gewoon heel sportief zijn:-) Je kunt de route beginnen waar je wilt, hoewel je wel bepaalde plekken langs ‘moet’. Mensen starten bijvoorbeeld ook wel in Nederland. Dit kan met de benenwagen, fietsend of te paard. Je krijgt een paspoort om op verschillende punten af te laten stempelen om te laten zien dat je de route echt hebt gelopen / gereden. We begrepen dat het best een pittige tocht is, zeker te voet.

Het was erg leuk om hier even een kijkje te nemen. We hebben gelijk wat rondgekeken in de omgeving en ondertussen heel wat pelgrims ontmoet. Ook Nederlanders! We hopen volgende week ook nog in Santiago de Compastella te gaan kijken.

Voor een indruk van de herberg hebben we een filmpje gekregen om met jullie te delen:

…of de website www.lafuentedelperegrino.com, en uiteraard ook weer wat foto’s:

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s