Evangeliseren in Ribadeo.

Op woensdagmorgen waren we al aan het bidden geweest, samen met een paar locale zendelingen. Bidden voor de stad Ribadeo en bidden of de Heer harten wilde voorbewerken zodat er mensen open zouden staan voor het evangelie…

Ik vond dat mooi. We zochten een hoge plek op waar we de stad konden overzien en zodoende heel goed de plek voor ogen hadden waar we voor baden.

Die donderdagmiddag gingen we de stad in om te evangeliseren. Gitaar, cajon, en traktaten mee en op stap. In het park zijn we maar gewoon begonnen met het spelen van een aantal songs. Best een beetje spannend maar eenmaal bezig was het ook gewoon erg leuk! De jongelui, 12-18 jaar ongeveer, leken het eerst een beetje vreemd te vinden, maar al snel waren ze toch wel geïnteresseerd. Op de uitnodiging kwamen er een aantal dichterbij om naar het getuigenis van Alke te luisteren (de man van het gezin waar we mee op Spring Mission zijn). Echt mooi om gewoon eenvoudig te delen wat de Heer heeft gedaan in onze levens. Na het getuigenis gingen een paar mensen weg, maar een aantal anderen bleven praten. Gaaf om oprechte interesse te zien bij deze jongelui. Doordat we songs zongen die ook in verschillende talen beschikbaar zijn, merkten we ook dat we weinig last hadden van de taal-barrière. We leerden elkaar als team daardoor op een nieuwe manier kennen. 

Op vrijdag dag gingen we terug om opnieuw contact te leggen met de jongelui. Helaas ze waren er niet. Waarschijnlijk omdat de vrijdagavond een uitgaansavond is. Wel waren er wat andere mensen, maar die hadden niet veel interesse. We speelden even wat nummers, deelden wat traktaten uit en besloten toen naar de andere kant van de weg te gaan. Daar was namelijk een grote speeltuin vol met kinderen! Als om 5 uur de school uit gaat, stroomt deze plek vol. Ook zie je daar veel van de ouders. Een gezellige boel.

We begonnen te spelen en voor we het wisten stonden er tientallen kinderen rond ons heen. Dat was leuk! En toen we hen stoepkrijt gaven, iets wat ze in Spanje niet kennen, ging het helemaal leuk! De kinderen hadden veel plezier, de ouders stonden erbij te kijken en te genieten. We deelden traktaten uit en de lokale zendelingen spraken met verschillende ouders. Veel van deze mensen hebben het traktaat meegenomen. Bidden jullie mee dat het zaad dat gestrooid is, mag ontkiemen en zal gaan groeien?

Met de kinderen hebben we liedjes geleerd (met gebaren!) en spelletjes gedaan. Zo hadden we twee lijnen getekend en daartussen, zo vertelden we hen, zat een groot ravijn. De vraag was of ze er over het ravijn konden springen. De een na de ander ging het proberen maar het lukte natuurlijk niet. De lijnen stonden (expres) te veel uit elkaar. Toen hebben we heel eenvoudig een kruis getekend over het ravijn en de kinderen uitgelegd dat er door het kruis een relatie met God kan ontstaan. Door het werk van de Heer Jesus is er vergeving van zonden mogelijk. We hebben er echt van genoten om zo met de kinderen om te gaan.

Joy en Micha hebben zich ook prima vermaakt. Micha had gelijk een aantal Spaanse voetbal-kameraadjes. Hij heeft zich helemaal uitgeleefd:) Taalbarrière? Dat woord kent hij niet 🙂

Toen we vandaag terugkwamen hebben we weer muziek gemaakt en gekeken of de kinderen er weer waren. Na ongeveer 15 minuten kwamen er weer een paar aanrennen die het ‘spel-met-het-kruis’ nog eens wilden doen. Ze wilden nog eens proberen of ze er echt niet over konden springen 😉 En ook wilden ze ‘Mijn God is zo groot, zo sterk en zo machtig’ (in ’t Spaans) graag nog eens zingen, uiteraard met de gebaren erbij. Gaaf toch?

Ons gebed is dat deze kinderen in ons iets van de Heer Jezus hebben gezien en dat ze door de zendelingen die daar werkzaam zijn verder kunnen praten en ontdekken wie de Heer Jezus is. We zouden het heel gaaf vinden om over een tijdje te horen dat ze de Heer Jezus hebben aangenomen.

Morgen gaan we naar Lugo, een plaats hier ongeveer een uur rijden vandaan. We krijgen daar een nieuwe plek om te ‘wonen’ voor zo’n 5 dagen. We hopen daar weer te gaan evangeliseren en mee te draaien in de projecten die ze in de kerk hebben. Bidden jullie mee?

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

2 reacties op ‘Evangeliseren in Ribadeo.

  1. Beste Martjan en Talitha,

    Mooi om te lezen jullie verhaal over de ‘straatevangelisatie’! Bid met jullie mee.

    Hartelijke groet
    Lidewij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s