Op Spring mission naar España.

Bij het programma dat we op Cornerstone volgen hoort ook een stage in het voorjaar; de zogenaamde “spring mission”. Gedurende deze stage gaan de studenten van Cornerstone naar allerhande plekken over heel de wereld om daar te leren, te dienen en te zoeken naar de leiding van God voor hun verdere leven.

Wij hopen komende vrijdag voor 3 weken naar Spanje te gaan. Naar Galicia om precies te zijn, een gebied in het noord-westen van Spanje. Op het kaartje kun je precies zien waar dit is.

Galicia

We hopen in Galicia mee te werken in drie verschillende gemeenten, ook wel genoemd “church-plants”. Voor zover we daar nu zicht op hebben zullen we meewerken met kinderwerk, muziek en praktisch werk. We zien er naar uit. Met name ook het stukje cultuur en ontdekken hoe dat ‘anders’ is lijkt ons leuk. Ook wel een beetje spannend natuurlijk, we weten immers niet hoe het zal zijn, en dan nog het Spaans, ‘ni idea’..:-) Dat wordt handen- en voetenwerk..! 

Het lijkt ons ook een uitdaging om als gezin ‘on-the-move’ te zijn. We reizen in een bus samen met een ander gezin met 2 kleine kinderen, waarvan de jongste net 2 maanden is. De reis is ongeveer 2000 km (enkele reis) en op de plek zelf zullen we ook nog verschillende keren moeten verplaatsen. Toch zal dit deel gaan uitmaken van ons leven in de toekomst en is spring mission in dat opzicht een leerschool. We zijn dankbaar voor deze mogelijkheid.

Via dit BLOG zullen we (frequenter dan normaal) een update sturen. Je kunt dan denken aan ervaringen, dingen die we gedaan hebben, foto’s, enz. We hopen dat dit jullie helpt om betrokken te zijn en blijven. Voel je ook vrij om te reageren op een BLOG of ons een vraag te stellen, we maken er graag twee-richtingsverkeer van!

Hartelijke groet…

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

3 reacties op ‘Op Spring mission naar España.

 1. Hallo Mart-Jan en Talitha,
  Een goede behouden reis toegewenst! Het zal niet heel eenvoudig zijn met kleintjes op zo’n tocht.
  Ook daar wijsheid, volharding, veel liefde en geloof toegebeden. Spanjaarden en veel Zuideuropeanen hebben het meestal goed met zichzelf getroffen, zijn niet vooruit te branden als het gaat om nieuwe dingen… De Heer heeft (zelfs op Kreta!) destijds een werk gestart en er een hele brief voor ‘geïnvesteerd’ in de Bijbel. De mentaliteit / volksaard van ons hier en van hen daar is geen verhindering voor Hem om Zijn liefde te bewijzen.
  Zijn zegen gewenst!
  A&I uit Zwolle

 2. Beste Mart-Jan & Talitha,

  Wat mooi om jullie te kunnen volgen via dit blog!
  Hopelijk hebben jullie met de kids de eerste dagen in Spanje goed kunnen doorkomen.
  Gisteren las ik een uitspraak van zendeling C. T. Studd die ik graag aan jullie mee wil geven:

  “Leer de loftuitingen van mensen gering te schatten.
  Leer om met God te verliezen;
  Jezus won de wereld met schande!
  En nodigt ons uit Zijn weg te volgen.”

  Waar Zijn weg jullie ook zal leiden; in Beugen, Galicia en straks misschien in Azië…
  God zij met jullie!

  Gerrieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s