Missionary speaker.

Hallo allemaal. Het is inmiddels hoog tijd om jullie een update te geven van het leven hier op Cornerstone. Deze keer willen we iets delen over de ‘missionary speaker’, een zendeling die naar Cornerstone komt om iets te vertellen over zijn of haar werk ergens op een plek in de wereld. Elke maandagavond horen we zo een verhaal vol met ervaringen en adviezen. Dat vinden we erg gaaf!

Natuurlijk is het zo dat sommige verhalen meer aanspreken dan andere, maar het is prachtig om te horen hoe God aan het werk is in de levens van anderen.

Hieronder twee voorbeelden: 

Een tijd geleden hoorden we een missionary speaker die vertelde over pionier werk dat gedaan is in Indonesië. Werk onder een stammen-volk dat nog niet van de Heer Jezus had gehoord. Geen gemakkelijk werk en zeker ook niet ongevaarlijk. Heel mooi om te horen hoe er na een tijd mensen tot geloof kwamen en dat er een levende lokale kerk is ontstaan.

Een ander verhaal dat ons is bijgebleven ging over het werk onder kinderen. Kinderen zijn zo vaak slachtoffer van geweld, armoede, uitbuiting of misbruik. Kinderen die opgroeien in extreme armoede hebben vaak niet de kans en mogelijkheden op ontwikkeling en een ‘normaal’ leven. De spreker vertelde ons hoe zij willen uitreiken naar de kinderen in Brazilie en hen vertellen over de Heer Jezus. Hoe ze dat combineren met het bieden van mogelijkheden tot scholing, en het leren van een vak. Het is hun verlangen om uit te reiken naar mensen zoals de Heer Jezus dat zelf ook deed. Wat een mooie doelgroep als je je realiseert dat kinderen een belangrijke plek hebben in het hart van de Heer Jezus en dat een groot deel van onze wereldbevolking bestaat uit kinderen.

Voor ons spreken de verhalen die een reëel beeld van de situatie geven het meest aan. We verwachten geen gemakkelijke succes- of goed klinkende verhalen. Juist als mensen kwetsbaar zijn en zich zwak voelen zien ze / we God aan het werk. We worden bemoedigd als we zien hoe Hij werkt op zoveel verschillende plekken. We willen graag een bruikbaar gereedschap in Zijn handen zijn. Of het dan makkelijk of moeilijk is zal minder uitmaken. Het is zijn werk en wij willen ons graag aan Hem vasthouden.

Dit soort verhalen inspireren ons in elk geval wel. Ze doen ons regelmatig denken aan de spreuk van Keith Green die ons aanspreekt:

Wees geïnspireerd.
Wees geïnformeerd.
Wees beschikbaar.
Verwacht een open deur,
…en als de deur dan opengaat,
gebruik dan die mogelijkheid en ga aan de slag.

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

5 reacties op ‘Missionary speaker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s