CHAP ministry

Al een tijdje doe ik (Mart-Jan) mee met een team van CHAP dat werkt onder prostituanten (mannen die prostituees bezoeken) in Nijmegen. Pittig werk, maar ook wel met hele mooie kanten. Hieronder een verhaal, in het Engels, dat een van de gesprekken weergeeft die ik dan zo heb met de mannen.

“Frans (name is figurative) was walking by several time’s that evening. Without doubt he was seeking for something, proud on the outside, but his eyes seems to reflect an empty inside life. The greeting I gave him did not seem to reach him. However he knew I was there. After he had been some time in the cold, just looking at the windows, he walked by again and stated; “It isn’t that bad hey, those ladies..” That was the start of a 15 minutes talk with Frans. He tried to communicate that he did not need anybody, and so did not need Christ. He had ‘fixed’ it all himself. It was only after 10 minutes that we got to the ‘heart’ level. I expressed my pain seeing him needing Christ so much, but not realising that that was true. Still Frans was pretty much assure of his own capabilities, but something seems to be touched. He released some of his pride. He did not refuse me to pray with him, and although is was cold that evening I had the change to lift him up to Christ. Thad made me feel a little bit warmer on the inside. I don’t know what will happen to him, but I hope that he’d seen some of Christ that evening.

What a pain,

what a hurt people,

what a privilege to reach to these man…

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

Een reactie op “CHAP ministry

  1. Wat hebben ze de liefde en genade van onze Heere Jezus toch hard nodig… Laten wij de handen en voeten van Hem zijn en ons uitstrekken naar de mensen die Hij gemaakt heeft en Hem nog niet kennen. Ieder zo op zijn eigen plekje.
    Geweldig om te horen dat je in Zijn dienst staat, broer! Bemoedigend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s