Dit kregen wij…

Wij kregen het onderstaande gedicht toegestuurd. Omdat we dit mooi vinden willen we het graag met jullie delen…

Hoor de stem van Jezus roepen: / “Wie wil in Mijn Wijngaard gaan?” / Witte velden, d’ oogst is wachtend; / wie wil schoven dragen gaan? / Luid en helder roept de Meester / en Zijn bijstand biedt Hij aan. / Wie geeft antwoord, vreugdevol zeggen: / “Heer, hier ben ik, laat mij gaan?”

Kun je niet de zeeën trotseren, / dat je naar de heidenen gaat? / Ach, je kunt de heiden al vinden / en hem helpen in je straat. / Kun je echt geen duizenden geven? / Weet, een penning is soms meer! / En het minste heeft veel waarde, / als ’t gedaan is voor de Heer.

 Kun je niet zo spreken als eng’len / of als Paulus prediken gaan? / Spreek dan maar eenvoudig van Jezus, / Die in onze plaats wou staan. / Kun je grove zondaars niet wekken, / met het oordeel en het recht? / Leid dan maar de kleine kind’ren / naar de Heiland; Hij wacht hen echt!

Ben je niet zo’n dappere wachter, / die op Sions muren staat? / En de weg wijst naar de hemel, / waarschuwend van vroeg tot laat? / Met je smeking en je gebeden / kun je doen wat God van je vraagt. / Kun je zijn zo’n trouwe Aäron, / die profetenhanden schraagt.

 Zeg toch nooit die ijdele woorden: / “Er is niets voor mij te doen.” / Mensenzielen gaan verloren, / en de Meester roept je toe. / Neem Zijn taak met blijdschap op je, / laat Zijn werk je vreugde zijn. / En zodra Hij roept, geef dan antwoord: / “Hier ben ik, o Heer, zend mij!”

We hebben allemaal een rol in het koninkrijk van God…

“Zie hier ben…

Auteur: 2followus

Passie voor zending I Leeft in Cambodja I Focus op: Kerk, Discipelschap, BAM (business as mission)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s